Imperiumreklamy

Bitbay

https://auth.bitbay.net/ref/piotrdux

Adkontekst

niedziela, 4 grudnia 2011

" Dania dla dzieci "

Domowe paluszki rybne z frytkami
Kolorowo,smacznie,zdrowo i z fantazją.Taka kuchnia z pewnością skusi największego nawet"Tadka niejadka". Gotowanie z pomysłem może także sprawdzić się jako doskonały sposób na spędzenie z dzieckiem wolnego czasu. Składniki(2 porcje): * 200 g filetów z białej ryby (dorsz, sola), * 1 jajko, * 100 g bułki tartej, * 2 świeże pomidory, * 300 g frytek, * 2 łyżki keczupu, * 0,5 litra oleju, * sól, pieprz. Przygotowanie: Filety kroimy na paski,panierujemy w jajku,bułce tartej i smażymy na rumiany kolor.Frytki smażymy na oleju. Podajemy z pomidorem i keczupem.
Grillowane kurczaczki
Składniki(2 porcje): * 200 g piersi z kurczaka, * 300 g frytek, * pomidor lub sałata, * 2 łyżki keczupu, * sól, pieprz. Przygotowanie: Filety rozbijamy i dzielimy na mniejsze paski.Smażymy na grillu około 2 minuty z każdej strony,aby pozostały soczyste.Przygotowujemy frytki domowe lub gotowe według przepisu na opakowaniu.Podajemy z keczupem,sałatą lub pomidorem.
Naleśniki z konfiturą wiśniową
Składniki(2 porcje): * 150 g mąki, * 1 jajko, * 100 ml mleka, * łyżka cukru, * 4 łyżki oleju, * 200 g konfitur z wiśni, * 2 łyżki cukru pudru. Przygotowanie: Z mąki,jaj i mleka sporządzamy ciasto naleśnikowe i smażymy na rozgrzanej patelni cienkie naleśniki.Gorące naleśniki smarujemy konfiturą wiśniową, zawijamy lub składamy w trójkąty i podajemy od razu posypane cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz