Imperiumreklamy

Bitbay

https://auth.bitbay.net/ref/piotrdux

Adkontekst

środa, 9 listopada 2011

Super Leczo

Składniki:

* 2 papryki czerwone (słodka)
* 2 papryki zielone
* 2 papryki żółte
* 2 papryki białe
* 4 średniej wielkości pomidory
* 4 średniej wielkości cebule
* 2 kostki rosołowe (drobiowe - koniecznie firmy Knorr ponieważ mają charakterystyczny smak)
* 2 łyżki pikantnego dobrego keczupu
* papryka ostra mielona,
* papryka słodka mielona
* chili, dobra podwędzana kiełbasa
* 1 łyżka oleju lub oliwy do smażenia
* 1-2 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Paprykę oczyścić i pokroić w cienkie paseczki, cebulę pokroić w talarki, pomidory sparzyć i obrać ze skórki - pokroić (dowolnie). Warzywa podzielić na trzy części.
Do garnka średniej wielkości wlać trochę wody (tak by zakryła dno) a następnie dodać jedną część warzyw. Dusić na wolnym ogniu aż będą miękkie.
Następnie dodać kolejną porcję warzyw i kostki rosołowe. Dobrze wymieszać i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni z dodatkiem oliwy lub oleju. Usmażoną kiełbasę wraz z oliwą, na której się smażyła - i z ostatnią częścią warzyw - dodać do garnka. Dusić na wolnym ogniu stale mieszając. Kiedy warzywa będą miękkie doprawić do smaku dodają paprykę słodką, ostrą i chili oraz keczup. Następnie rozrobić 2 łyżki mąki z wodą tak by nie powstały grudki i wlać na gotującą się potrawę stale mieszając. Pogotować jeszcze chwilę.
Podawać na ciepło ze świeżym białym pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz