Imperiumreklamy

Bitbay

https://auth.bitbay.net/ref/piotrdux

Adkontekst

sobota, 19 listopada 2011

Krawetki - Koktajl na sałacie

Podróże po świecie sprawiają,że coraz chętniej sięgamy po produkty nietypowe dla polskiej kuchni.Krewetki mogą być przyrządzane na wiele sposobów:gotowane,smażone,pieczone. Składniki: 10 sztuk ugotowanych i obranych krewetek ½ główki sałaty lodowej. Na sos: ½ łyżki musztardy 1/3 szklanki oliwy 2 łyżki keczupu ½ łyżki octu winnego żółtko ½ łyżki sosu worcester łyżeczka sosu tabasco łyżeczka soku z cytryny. Sposób przygotowania: Zacznij od przygotowania sosu,wrzuć do miksera odmierzone ilości musztardy,keczupu,octu winnego,sosu worcester,sosu tabasco,soku z cytryny,a także żółtko.Porządnie wymieszaj,a następnie cały czas miksując,powoli wlej oliwę.Umyj sałatę,przekrój ją na pół i porządnie osusz.Liście z jednej połówki rozłóż na talerzykach.Na sałacie rozłóż ugotowane krewetki.Sałatkę obficie polej sosem.Danie możesz udekorować gałązkami koperku i pomidorkami koktajlowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz