poniedziałek, 26 grudnia 2011
Śledź w śmietanie
Składniki:
* śledzie matias 8szt
* cebula białą 1szt
* śmietana kwaśna 30% 350ml
* szczypiorek 1/2 pęczka
* Sos sałatkowy do mizerii Knorr - 2 opakowania
* jabłko 1szt
Sposób przygotowania:
Śledzie wypłucz pod bieżącą wodą,następnie zalej zimną wodą z lodem i odstaw na 20 minut,Cebulę i obrane jabłko pokrój w drobną kosteczkę, sos sałatkowy Knorr wymieszaj z śmietaną, dodaj do sosu pokrojoną cebulę i jabłko. Dokładnie wymieszaj,śledzie odcedź i wysusz,następnie pokrój w mniejsze kawałki i umieść w sosie śmietanowym, odstaw do lodówki na 30 minut aby się przegryzły,podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz